Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Voorarrest voldoende voor bedreiging

Toegevoegd: 08-02-2020, 07.29 uur
Voorarrest voldoende voor bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 27-jarige D. O., is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 88 dagen. Eerder die ochtend eiste de officier van justitie eenzelfde straf tegen hem. O. werd na de uitspraak direct in vrijheid gesteld.

Eind oktober ontstond er tussen O. en een Terneuzenaar in Terneuzen een woordenwisseling. O. pakte een moersleutel uit zijn auto en zo stonden de kemphanen tegenover elkaar. O. stapte weer in zijn auto en reed met piepende banden weg.

Vervolgens keerde hij en zowel zijn opponent zeiden opzij gesprongen te zijn. Daar bleek overigens weinig van, want ze stonden op de stoep. Niettemin een bedreiging. En dat was ook het vonis: twee keer een bedreiging.

De rechtbank stelde vast dat O. met het voorarrest al genoeg was gestraft, waardoor hij dus niet meer terug de cel in hoefde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750