Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Platen dreigen weg te waaien bij AH Middelburg

Toegevoegd: 09-02-2020, 14.33 uur - Update: 09-02-2020, 15.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een melding van een dreigende gevaarlijke situatie bij de Albert Heijn in het centrum van Middelburg als gevolg van de harde wind.


Rond 13.35 uur werden de vrijwilligers van de post President Rooseveltlaan opgeroepen nadat was gemeld dat bij de supermarkt aan de Pottenbakkerssingel, die momenteel wordt verbouwd, platen los zouden liggen en dat er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. 

Rond 14.15 uur werd opgeschaald naar een middel-incident en werden ook de brandweerlieden van de post Stromenweg opgeroepen om te helpen. “De brandweer heeft assistentie geleverd om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties zouden ontstaan. Rond 15.00 uur was de situatie onder controle”, zo liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Uit voorzorg is een deel van de Pottenbakkerssingel voor winkelcentrum Tref afgesloten. Ook bij de Beenhouwerssingel is een stuk van de straat dicht gegaan. Dat had echter niet te maken met het incident bij de supermarkt maar met het feit dat hier een dakpan los was losgeraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (9-2-2020 om 17:56)
@JJ; makkelijk gezegd. Alsof dat pand van Albert Heijn is. Wordt verbouwd in opdracht van de vastgoedorganisatie.
JJ (9-2-2020 om 16:16)
Waarom ? 1e plaats is vrijwillig werken al onzin dan doende hoge heren en ministers ook niet.. Gewoon salaris is normaal ! En AH vette BOETE geven !!!!! Er is al de hele week gewaarschuwd voor deze storm en dan nog platen op dak laten liggen ? Dus AH zet liever mensenlevens op het spel dat opruimen of het werk sneller afmaken of anderszins ? Schaam je AH, andere mensen weer jullie troep laten regelen
Reinier van Oene (9-2-2020 om 16:13)
De brandweer zet de boel af met linten ,en dan toch nog loopt er dame doorheen ....waar zit je verstand !!
Irene (9-2-2020 om 15:30)
Fijn dat de brandweer zo alert is en snel aanwezig waardering voor deze mensen!