Al 150 stormmeldingen bij brandweermeldkamer

Toegevoegd: 09-02-2020, 14.34 uur - Update: 09-02-2020, 18.17 uur

Stormschade aan het einde van de ochtend in Heinkenszand.
Stormschade aan het einde van de ochtend in Heinkenszand.
1
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de meldkamer van de brandweer zijn tot 17.15 uur zo'n 150 meldingen binnengekomen in verband met de storm Ciara die momenteel over Nederland trekt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Het aantal inzetten voor de brandweer ligt momenteel ergens rond de 20. Rond 11.40 uur was in Heinkenszand de eerste inzet. Bij een huis aan de Dorpsstraat was een paneel losgeraakt. De brandweer heeft dit met behulp van een ladderwagen weggehaald.

In Oostkapelle dreigde rond 13.00 uur een boom op een woning aan de Azalealaan te vallen. De brandweer van Oostkapelle heeft deze boom in stukken gezaagd en zo weer een veilige situatie gecreëerd. In Middelburg werd rond 13.35 uur gemeld dat bij de Albert Heijn-supermarkt, welke momenteel wordt verbouwd, vanaf het dak platen weg dreigden te waaien.

Inmiddels zijn ook meldingen binnengekomen van schades bij de Nieuwe Postweg (N656) in Tholen, de Boomweg bij Sint Janskerke (Zoutelande), het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen en de Lange Heerenstraat (N253) in Oostburg, de Nieuwstraat in Koewacht, de Bermweg in Oost-Souburg en het Rivierenpark in Terneuzen.

Rond 15.30 uur kwamen meldingen binnen vanuit de Bellefleurstraat in Kapelle, de Hummelstraat in Sas van Gent en de Westkerke in Scherpenisse. Rond 15.45 uur was er nog een melding van stormschade aan een dak bij een gebouw aan de Beethovenlaan in Goes. Rond 16.15 uur kwamen nog drie meldingen binnen vanuit Hengstdijk, Tholen en Dreischor. Tegen 17.00 uur waren er ook nog meldingen van schade in Westdorpe, Kapellebrug en Biervliet.

Vanwege de storm geldt momenteel code geel. Voor Zeeland geldt tussen 19.00 en 22.00 uur zelfs code oranje van het KNMI. Rijkswaterstaat overweegt om vanavond de weg over de Oosterscheldekering te sluiten. Meer hierover leest u in dit artikel.

Bekijk alle brandweeralarmeringen via P2000Zeeland.nl. Lees hier het actuele weerbericht.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (9-2-2020 om 16:48)
En dan moet het ergste nog komen zag ik net in de berichten. Het is nu 16.47 en bij Goes begint het pas rond 18.00 tot 21.00 uur. Maar de schutting gaat nu al flink te keer alsmede het zonnescherm van de buren