Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Oosterscheldekering mogelijk dicht vanwege storm Ciara

Toegevoegd: 09-02-2020, 15.16 uur - Update: 09-02-2020, 15.57 uur
Oosterscheldekering mogelijk dicht vanwege storm Ciara
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege de storm Ciara die momenteel over Zeeland trekt gaat mogelijk vanavond de Stormvloedkering dicht voor het wegverkeer. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland die een eerdere definitieve sluiting heeft gerectificeerd.


De Veiligheidsregio Zeeland meldde eerder dat de weg over de stormvloedkering (N57) vanavond gesloten zou worden tussen 18.00 en 20.00 uur maar meldt nu op verzoek van Rijkswaterstaat dat er nog een besluit genomen moet worden over de noodzaak om de weg over de Stormvloedkering al dan nie te sluiten. Tussen de genoemde tijden zou storm Ciara op haar hoogtepunt zijn. In Vlissingen werden rond 15.40 uur volgens het KNMI echter al windkracht 9 gemeten en werden al windstoten van ruim 100 kilometer per uur geregistreerd.

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd. Bij de brandweer kwamen tot nu toe zeker 70 meldingen binnen, grotendeels over omgewaaide bomen en losgeraakte dakpannen. Weggebruikers moeten volgens Rijkswaterstaat rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. "Met name lege vrachtwagens, automobilisten met een caravan, vouwwagen of aanhanger wordt geadviseerd niet de weg op de gaan", aldus Rijkswaterstaat. "We raden weggebruikers aan de weersverwachting en de verkeersinformatie in de gaten te houden. Er kunnen takken van bomen vallen en is er een kans dat bomen omwaaien, waardoor vertraging kan ontstaan."

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geeft het advies om thuis te blijven als mensen niet de weg op moeten. Ook heeft men nog een aantal tips. "Kijk of u losliggend materiaal in uw tuin of bij uw bedrijf kunt opruimen of vast zetten. Als er gevaar is door de storm voor mens of dier dan kunt u 112 bellen. Als het niet 'bloed-spoed' is dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is", aldus de VRZ.

Dijkbewaking
Het Waterschap liet eerder deze week al weten dat, mede vanwege het weekend, al wel werd voorbereid op fase 2 van de dijkbewaking. Fase 1 dijkbewaking wordt ingesteld bij een voorspelde waterstand tussen + 3,30 en + 3,70 meter NAP bij Vlissingen. In deze fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt. Dit is vanaf fase 2 het geval.

Omdat eerder deze week een stand van + NAP 3,71 meter bij Vlissingen werd voorspeld, werd uitgegaan van fase 2 dijkbewaking. Zo ver lijkt het echter niet te komen. Het Waterschap Scheldestromen liet vanmiddag weten dat vannacht rond 02.35 uur een waterstand van 3.15 + NAP wordt verwacht. "Dit is geen probleem voor onze dijken en duinen. Natuurlijk volgen we de situatie wel op de voet", aldus het waterschap.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (10-2-2020 om 16:04)
@Chauffeur Ik vraag me af waar die filmpjes van omkiepende vrachtwagens en caravans dan vandaan komen.Uit een windtunnekl dan ???
WeetAllesBeter (10-2-2020 om 09:28)
Nee Kees, die fiets onzin moet al helemaal stoppen. Koop een auto.
Chauffeur (10-2-2020 om 00:55)
Wat een onzin. Dicht? Waarom? Omrijden voor nop. Als je netjes 50 rijdt heb je nergens last van. Typisch Nederland dit
Kees (9-2-2020 om 16:49)
Dat is wel verstandig. Als de fietsen er maar overheen kunnen voor het NK tegenwind fietsen met windsnelheden van 130 KM per uur
Cookie-instellingen beheren