Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt

Toegevoegd: 09-02-2020, 19.17 uur
Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De politie is zondagavond in de omgeving van Koewacht op zoek geweest naar een vrouw die had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen. Het verhaal bleek echter verzonnen te zijn. De vrouw is daarom opgepakt.


Een politiewoordvoerster meldt dat de vrouw haar thuisfront had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen toen ze haar hond aan het uitlaten was. “Met haar was na deze melding geen enkel contact meer mogelijk. We hebben opgeschaald en zijn gaan zoeken.” De politie plaatste rond 18.15 uur op Twitter een oproep om naar de vrouw uit te kijken.

Agenten die de vrouw waren gaan zoeken, kwamen haar even later tegen. Toen bleek dat de vrouw helemaal niet in problemen was geweest. “Bij het zien van politiemensen kwam zij hen lachend tegemoet en vertelde dat de melding niet klopte”, aldus de woordvoerster.

De vrouw is aangehouden voor het doen van een valse melding. “Het doen van een valse melding is strafbaar. De vrouw mag dan ook een verklaring bij ons afleggen.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (10-2-2020 om 12:11)
zou dat mens niet snappen dat de hulpdiensten wel andere dingen aan hun hoofd hadden met zulk weer .of het dan als grap of sarcastisch bedoeld was is niet van belang .laat haar alle gemaakte kosten maar betalen en een boete erbij .zal zij en/of de familie de volgende keer niet meer meer zo een idioot verhaal ophangen
VdVonck (10-2-2020 om 10:53)
Moet toch zeggen dat ik het eens ben met Joris. De vrouw heeft telefonisch aan het thuisfront gemeldt dat ze onder een boom was gekomen. Zij hebben vervolgens de politie ingelicht. Het is dus niet de vrouw die de politie heeft gebeld. Is het fout? Ja. Is zij strafbaar, nee. Wel fijn dat de hulpdiensten zo alert zijn. Beter een keer te veel dan te weinig uitrukken.
Michiel (10-2-2020 om 09:55)
Volgens mij heeft Joris een punt, als de dame in kwestie zelf de poitie niet gebeld heeft lijkt een goed gesprek met haar en familie mij afdoende....
WeetAllesBeter (10-2-2020 om 09:27)
Joris... ga terug naar bed :') Flinke straf geven bij dit soort onzin. Hulpdiensten zijn hard nodig, zeker op deze momenten en dan kunnen we deze geintjes niet gebruiken.
Adam (10-2-2020 om 08:49)
Joris, ik weet niet wat jij allemaal nuttigt zo op de zondag maar je was blijkbaar ver heen...agenten publiekelijk excuses omdat een vrouw zo lomp is niet te kunnen begrijpen dat haar familie wellicht ongerust is na een dergelijk telefoontje? Strafrechtelijk onderzoek zelfs?? Manmanman....
Wim (10-2-2020 om 07:26)
Wat een zielige vrouw om zo in het nieuws te komen en zeker nu met de storm die nu in ons land heerst terwijl het aantal meldingen stijgt.
Cookie-instellingen beheren