Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt

Toegevoegd: 09-02-2020, 19.17 uur
Vrouw verzint dat ze onder boom terechtkomt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De politie is zondagavond in de omgeving van Koewacht op zoek geweest naar een vrouw die had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen. Het verhaal bleek echter verzonnen te zijn. De vrouw is daarom opgepakt.


Een politiewoordvoerster meldt dat de vrouw haar thuisfront had gemeld dat ze onder een boom terecht was gekomen toen ze haar hond aan het uitlaten was. “Met haar was na deze melding geen enkel contact meer mogelijk. We hebben opgeschaald en zijn gaan zoeken.” De politie plaatste rond 18.15 uur op Twitter een oproep om naar de vrouw uit te kijken.

Agenten die de vrouw waren gaan zoeken, kwamen haar even later tegen. Toen bleek dat de vrouw helemaal niet in problemen was geweest. “Bij het zien van politiemensen kwam zij hen lachend tegemoet en vertelde dat de melding niet klopte”, aldus de woordvoerster.

De vrouw is aangehouden voor het doen van een valse melding. “Het doen van een valse melding is strafbaar. De vrouw mag dan ook een verklaring bij ons afleggen.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Colgate (12-2-2020 om 13:32)
ik denk dat ze eerder een klap van de molen heeft gehad dan een boom op haar hoofd. hopelijk verging haar het lachen niet op het buro.
Joris (12-2-2020 om 08:01)
@Lezer: Ik kan mijn thuisfront melden wat ik wil zolang ik de hulpdiensten niet oproep doe ik geen valse melding of aangifte. Als een leugentje tegen je familie een strafbaar feit is kan bijna heel Nederland achter de tralies. Dit is mijn laatste reactie op dit artikel, hoe vaak ik het ook duidelijk maak er blijven Lezers die het niet snappen.
Lezer (11-2-2020 om 21:05)
ook voor jou Bas Lezen ! Valse aangifte is strafbaar staat er ook en ze gaf het toe en is daarom opgepakt. wat jij of joris er ook van vind zo is de wet en zo is het gegaan. toch niet echt moeilijk om te begrijpen Zou je zeggen man, man, man
Joris (11-2-2020 om 19:43)
@Lezer: Een moord plegen is een strafbaar feit, je overbezorgde familie een loer draaien is iets heel anders. Een domme vergelijking die echt helemaal nergens op slaat. Nog steeds hebben de meeste reageerders het artikel niet begrijpend gelezen. Misschien nieuwsberichten in Jip en Janneke-taal schrijven met plaatjes erbij beste HVZeeland-redactie, de gemiddelde lezer heeft moeite met volwassen Nederlands.
Pieter (11-2-2020 om 17:18)
Denk een gevalletje van een verkeerde grap. Ik zie het zo voor me, krijgt appje: Alles ok daar op de baan? Reactie; Nee lig onder een boom 100m later geen verbinding meer. (Wat met 4G - 3G in de polder daar vaak voorkomt) -> Politie bellen
Bas (11-2-2020 om 14:55)
De vrouw heeft dat zelf nooit aan de politie gemeld. Het is wat lomp maar overtrokken om haar op te pakken. Zij heeft geen orders gegeven de hulpdiensten te bellen.