Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in voor Zeeland

Toegevoegd: 10-02-2020, 12.16 uur

Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in voor Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Het waterschap Scheldestromen heeft vandaag fase 1 dijkbewaking ingesteld. Dit vanwege de voorspelling van de Stormvloedwaarschuwingsdienst waarin bij Vlissingen maandag om 14.40 uur een waterstand van NAP +3,60 meter voorspeld wordt.

Ook bij het volgende hoogwater in de nacht van maandag op dinsdag wordt nog een waterstand verwacht van NAP +3,59 meter. De combinatie van harde wind en springtij zorgt voor verhoogde waterstanden, ook als nasleep van de storm van afgelopen weekend. Fase 1, staat van paraatheid, wil zeggen dat de waterstanden continu gemonitord worden en dijkwachtcommandanten stand-by staan. De dijkbewaking geldt voor heel Zeeland. Bij laag water voert het waterschap inspecties uit op mogelijke schade.

Vrijdag meldde het waterschap al dat het zich aan het voorbereiden was op het instellen van dijkbewaking. Dit doet het waterschap op basis van voorspellingen van de waterstanden en de windkracht. De Stormvloedwaarschuwingsdienst waarschuwt waterbeheerders in heel Nederland voor hoge waterstanden, zodat er tijdig adequate maatregelen genomen kunnen worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (11-2-2020 om 09:15)
@Ja-Ja: wat is het met lui zoals jullie dat zelfs het weerbericht tot 'fake news' wordt bestempelt? Wat denk je te bereiken door de meteorologen van het KNMI 'weerprofeten' te noemen? Ze doen slechts hun werk, pannenkoek. PS: die (verkeerd geschreven) URL van jou haalt ook gewoon zijn data van gerenommeerde instituten.
Ja-Ja (11-2-2020 om 07:58)
Een tip aan alle mensen die het geklets van alle weerprofeten zat zijn het volgende: Kijk op www.earth.nullschool.net/wind en u kunt zelf kijken wat voor wind er aan komt naar Nederland. En orkanen,stormen over de gehele aarde zien met de gehele aarde. Er zijn meer side's over het weer. Weerprofeten kijken ook hier op en maken een kletspraatje er over.