Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Celstraffen geëist tegen overvallers Regiobank Goes

Toegevoegd: 10-02-2020, 19.24 uur
De politie voor de Regiobank na de overval in maart.
De politie voor de Regiobank na de overval in maart.
© Foto: Roland de Jong (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag tegen de overvallers van de Regiobank in Goes celstraffen van drie, zes en negen jaar geëist.


Twee van de drie, de 32-jarige Vlissinger D. R. en de 26-jarige Rotterdammer C. F. gingen op 19 maart de bank binnen en eisten geld. R. zwaaide met een geladen pistool en sommeerde het personeel op de grond te gaan liggen. Met een buit van 4.560 euro reden ze weg richting Rotterdam, met de Middelburger M. H. achter het stuur. Al vrij snel konden ze in Steenbergen worden aangehouden. Later werd in de onderbroek van de Rotterdammer 1300 euro aangetroffen.

R. en H. waren volgens het OM ook betrokken bij de overval op Spare Rib Express in Middelburg, enkele dagen eerder. ook wordt R. ervan verdacht op 17 maart in Middelburg zijn cocaïneleverancier te hebben bedreigd en geld te hebben afgeperst. Volgens R. was de coke bestemd voor afnemers in Rotterdam en had zijn leverancier 'troep' geleverd. Dat moest even worden rechtgezet. R. heeft een respectabel strafblad en zit evenals zin drie kornuiten inmiddels elf maanden in voorarrest.

De rechter doet op 24 februari uitspraak


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren