Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag zonnig en in het zuidoosten zomers warm.
Verkeersinformatie:
Geen files

Goesenaar krijgt TBS na mishandelingen

Toegevoegd: 11-02-2020, 19.17 uur - Update: 17-02-2020, 14.20 uur
In januari vorig jaar stak W. in Goes iemand met een mes.
In januari vorig jaar stak W. in Goes iemand met een mes.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 22-jarige Goesenaar D. W. uit Goes een gevangenisstraf van 377 dagen (gelijk aan het voorarrest) plus tbs met voorwaarden opgelegd na enkele mishandelingen en een steekincident.


W. ging op 18 januari vorig jaar met zijn vader op stap en hij belandde in café De Bure aan de Koningstraat in Goes. Daar moest W. echter nog een schuld van 22 euro betalen. Zijn vader had een café- en gebiedsverbod. Er werd dus geen bier voor de twee getapt.

Er ontstond een discussie met de eigenaresse en een bezoeker die daarover en opmerking maakte, kreeg direct een kopstoot. Een volgende bezoeker kreeg een mes in het gezicht gestoken en moest met spoed worden geopereerd.

Bij een andere gelegenheid die maand gaf W. iemand een dreun omdat die - volgens W. - liep te klieren. Ook trapte hij iemand van diens fiets. W. moet verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht en kan al direct in een kliniek worden opgenomen.

Het vonnis was overigens conform de eis. W. moet ook nog 24.000 euro schadevergoeding betalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750