Weerbericht:
Vannacht dichte mist, overdag zonnig en in het zuidoosten zomers warm.
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Rilland gesloten vanwege wietkwekerij

Toegevoegd: 11-02-2020, 19.28 uur
Woning Rilland gesloten vanwege wietkwekerij
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - De gemeente Reimerswaal heeft opnieuw een woning in Rilland gesloten in verband met drugshandel. Dit keer gaat het om een huis aan de Reigersbergstraat.


De politie constateerde enige tijd gelden dat zich in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij met 150 hennepplanten bevond. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit. De politie heeft een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.

Burgemeester Van Egmond heeft het advies van de politie opgevolgd en de woning nu voor de duur van drie maanden gesloten. Overtreding van het verbod is strafbaar. De sluiting gebeurt op basis van het zogeheten Damoclesbeleid, voortvloeiend uit de Opiumwet. Deze wet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen.

Diezelfde wet biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan - eigenaar, huurder, bewoners of een derde - is daarbij niet van belang.

De afgelopen tijd sloot burgemeester Van Egmond al diverse andere woningen in Rilland, eveneens vanwege drugshandel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750