Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Middelbrand bij scheepswerf in Ritthem

Toegevoegd: 11-02-2020, 23.09 uur - Update: 12-02-2020, 11.05 uur
Middelbrand bij scheepswerf in Ritthem
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij Scheepswerf Reimerswaal in Ritthem is dinsdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar de brand is inmiddels onder controle.


De brand bij de werf aan de Schotlandweg op bedrijventerrein Vlissingen-Oost werd rond 22.40 uur opgemerkt. Hierop werd de brandweer van Nieuwdorp gealarmeerd. Na tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand en werd ook de blusploeg van de post Borssele opgeroepen, volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om te zorgen voor de waterwinning.

De werf aan de Quarleshaven werd in de zomer van 2017 geopend naast de reeds bestaande vestiging in Hansweert. Het bedrijf beschikt in Ritthem over een 350 meter lange reparatiekade, een droogdok van 120 bij 22 meter en een werkplaats.

Volgens de VRZ woedt de brand in de werkplaats. Rond 23.05 uur meldde de Veiligheidsregio dat de eerste bluswagen ter plekke was en dat de brand was gelokaliseerd in een machine in de werkplaats. Het blussen is inmiddels bezig. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 23.15 uur werd het nader bericht 'brand meester' gegeven. De tweede tankautospuit is inmiddels teruggekeerd naar de kazerne. De ploeg uit Nieuwdorp rondde rond 23.35 uur haar werkzaamheden af.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750