Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Uitslaande brand in loods Meridiaan Hulst

Toegevoegd: 12-02-2020, 09.19 uur - Update: 12-02-2020, 11.28 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In een loods aan de Meridiaan in Hulst is woensdagochtend een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.


De eerste melding van de brand kwam rond 09.10 uur binnen. Vrijwel direct werd opgeschaald naar middelbrand. De brandweer van Hulst is uitgerukt met twee tankautospuiten en een hoogwerker. De bemanning van het eerste blusvoertuig lokaliseerde de brand in het kantoordeel van het pand. De brandweer heeft zowel vanaf buiten als vanuit binnen geblust en de brand kunnen beperken tot het kantoorgedeelte.

Op dit moment wordt het gebouw verder onderzocht en verkend. Rond 09.40 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de brand nog niet onder controle was maar dat de rookontwikkeling mee leek te vallen zodat ook de overlast voor de omgeving beperkt blijft. In de loods hangt wel veel rook. Na het blussen van het kantoorgedeelte wordt de loods geopend om deze voorzichtig te ventileren.

Volgens de Veiligheidsregio wordt een ander deel van de loods gebruikt door een carnavalsvereniging. "Deze is op dit moment niet betrokken bij de brand. De brandweer onderzoekt deze ruimte vanzelfsprekend wel. Wel is er een aanzienlijke hoeveelheid rook in de loods.", aldus een woordvoerder.

Rond 11.05 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Er blijft een blusvoertuig ter plaatse om het gebouw verder te ventileren. Naar verwachting neemt dit nog geruime tijd in beslag, daarom is ook logistieke ondersteuning ter plaatse gevraagd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750