Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Hennepkwekerij aangetroffen in flatwoning Goes

Toegevoegd: 12-02-2020, 14.09 uur
Hennepkwekerij aangetroffen in flatwoning Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

GOES - In een flatwoning aan de Rembrandtlaan in Goes is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt met 190 planten.


Uit onderzoek bleek dat er een heel hoog stroomverbruik was in de woning waar de politie dinsdag is binnengetreden. Samen met het netwerkbedrijf werd vastgesteld dat er mogelijk een kwekerij in de woning kon zitten. Omdat het een flatwoning betrof en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor alle omwonenden is besloten zonder toestemming van de bewoner de woning binnen te treden. Dit was mogelijk na het afgeven van een machtiging tot binnentreden door een hulpofficier van justitie.

In de woning werden 190 hennepplanten aangetroffen in een slaapkamer. Alle goederen die met de kwekerij te maken hadden zijn in beslag genomen. Het gaat dan onder andere om de hennepplanten, assimilatielampen en koolstoffilters. De elektriciteit werd illegaal buiten de meter omgeleid.

Of de bewoner van de flatwoning is aangehouden, is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joey (13-2-2020 om 10:39)
@Adam: ze kunnen idd zien dat er in een gebied meer afgenomen wordt, dan geregistreerd is. Maar niet welke woning dit betreft.. wordt ook vrij lastig aangezien er 1 voedingskabel in de straat ligt, die meerdere woningen van stroom voorziet...
Adam (13-2-2020 om 08:31)
Joris toch...denk je nou echt dat illegaal afgetapte stroom niet door een energiebedrijf gezien kan worden??
VdVonck (13-2-2020 om 02:05)
@Joris: Ik dacht exact hetzelfde! Hoog stroomverbruik waargenomen terwijl het volgens het bericht illegaal werd afgetapt. Die flatjes hebben een gezamenlijke aansluiting op het net. Vaag verhaal!
Wim (12-2-2020 om 19:19)
Je word toch een keer gelukkig gepakt met het telen van die troep,zou dit alleen voor eigen gebruik zijn geweest en dan op een slaapkamer,man een kind begrijp toch wel dat zoiets uit komt gelukkig weer een minder,.het verbruik van elektra kan bij de leverancier gezien worden wat verbruik betreft.
Karl (12-2-2020 om 17:56)
Opruimen die handel.
Joris (12-2-2020 om 14:43)
Zou meer vertrouwen geven als de politie met een eerlijk argument komt om binnen te treden. Niet het hoge stroomverbruik kan de aanleiding zijn geweest aangezien beweert wordt dat er stroom buiten de meter om werd afgenomen. Of dat stroom aftappen is een leugen om de zaak op te kloppen en een illegaal verkregen binnentredingsbevel goed te praten. U ziet het al, bij de eerste actie komen er al zoveel tegenstrijdigheden boven dat een advocaat geen moeite heeft een eventuele verdachte die met deze kwekerij in verband gebracht wordt vrij te krijgen op basis van gesjoemel in verklaringen van politie.