Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Woonzorgcomplex Axel deels ontruimd na gaslucht

Toegevoegd: 14-02-2020, 15.29 uur
Door: Tim Koster

AXEL - Een deel van een woonzorgcomplex voor ouderen in Axel is vanmiddag ontruimd na de melding van een gaslucht in het gebouw. Zo’n 40 bewoners zijn tijdelijk ergens anders opgevangen.


De Axelse brandweer en een eenheid van de brandweer in Terneuzen werden rond 14.15 uur met spoed naar woonzorgcomplex De Welstede gestuurd. Tegen 15.00 uur werd GRIP1 afgekondigd om zo de hulpverlening goed te kunnen coördineren. Ondanks dat er door verschillende personen een vermeende gaslucht werd waargenomen voorafgaand aan de melding, kunnen de metingen en onderzoek van de brandweer dit nog niet bevestigen. Een energiebedrijf is inmiddels met meerdere voertuigen ter plekke gekomen.

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat uit voorzorg één verdieping van het gebouw is geëvacueerd. Ook een aantal bewoners die verminderd zelfredzaam zijn door hun mobiliteit zijn geëvacueerd. Ongeveer 45 bewoners zijn opgevangen bij het naastgelegen woonzorgcomplex De Vurssche. Er is geen aanleiding om het pand verder te ontruimen en bewoners te evacueren. Bewoners die nog in het pand aanwezig zijn worden door hulpverleners over de situatie geïnformeerd.

Om 18.15 uur is het incident afgeschaald naar een GRIP0, dat wil zeggen dat de situatie weer normaal is. Alle bewoners mochten weer terug naar huis en hebben een brief ontvangen met uitleg over datgene wat deze middag is gebeurd en hoe te handelen als er twijfel is. In de brief is duidelijk aangegeven dat er geen gaslekkage is gevonden. Tevens is de bewoners gewezen op het belang de komende dagen goed te ventileren.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750