Weerbericht:
Vanochtend regen, 's middags droger. In de middag en avond veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

OM eist celstraf voor seksueel misbruik

Toegevoegd: 14-02-2020, 18.41 uur
OM eist celstraf voor seksueel misbruik
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG  - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de 72-jarige Hulstenaar J. J. een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan een derde voorwaardelijk pus het betalen van iets meer dan 10.000 euro geëist.


De man, die ontkent, wordt ervan verdacht van oktober 2008 tot en met midden oktober 2016 zijn kleindochter seksueel te hebben misbruikt. Samen met zijn vrouw pasten zij op de kinderen van hun zoon. Als zij het meisje (toen een en ander begon was zij vier jaar) en haar broertje uit school hadden gehaald en thuis waren, ging het meisje bij opa op schoot zitten en begon hij haar ontuchtig te betasten.

Volgens verklaringen van het meisje zou ze hem ook enkele keren hebben bevredigd. Toen het vermeende seksueel misbruik bekend werd, vertelde haar tante dat ze als klein meisje ook door haar vader (J.) was misbruikt.

De advocate van J., Elise van Acker, verzocht de rechtbank haar cliënt vrij te spreken omdat de verklaringen van het meisje alléén niet voldoende waren om tot een bewezenverklaring te komen. De rest was van 'horen zeggen'. Verder zouden in de verklaringen van het meisje relevante details ontbreken en waren haar verklaringen inconsistent. Mocht de rechtbank haar cliënt toch veroordelen, dat verzocht zij hem een celstraf gelijk aan het voorarrest op te leggen. J. zit sinds 4 november vorig jaar vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750