Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Stormschade bij Koorkerk Middelburg

Toegevoegd: 16-02-2020, 09.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is zondagochtend uitgerukt voor een stormschade bij de Koorkerk in het historische centrum van Middelburg.


In de nok van het kerkgebouw naast de Lange Jan aan de Onder de Toren was een stuk lood losgeraakt. Ook waren enkele leistenen dakpannen losgeraakt. De brandweervrijwilligers van de post President Rooseveltlaan werden rond 08.55 uur opgeroepen om zonder spoed de situatie te bekijken. Ook een medewerker van de gemeente Middelburg werd opgeroepen.

Rondom enkele geparkeerde auto's voor de bij de abdij horende kerk werd door de hulpdiensten een rood-witlint gespannen. De brandweer kon verder niet veel betekenen en is daarom rond 09.20 uur weer ingerukt. Rondom de kerk is nog wel altijd een kleine afzetting. De gemeente zal dranghekken plaatsen.

Voor heel Nederland heeft het KNMI momenteel code geel afgekondigd. Voor Zeeland geldt de waarschuwing nog tot 18.00 uur.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren