Kleine 15 storminzetten voor brandweer

Toegevoegd: 16-02-2020, 15.45 uur

Een inzet in de Spoorstraat in Oost-Souburg.
Een inzet in de Spoorstraat in Oost-Souburg.
1
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De storm Dennis die momenteel over Europa trekt heeft in onze provincie inmiddels voor een stuk of 15 brandweerinzetten gezorgd.

Alhoewel de storm in het Verenigd Koninkrijk voor veel meer problemen zorgt dan hier, is het ook in ons land onstuiming. Het KNMI had voor heel Nederland code geel afgekondigd maar inmiddels geldt deze niet meer voor de Waddeneilanden, Friesland en Groningen. Voor Zeeland geldt de weerswaarschuwing nog wel. Deze loopt tot 19.00 uur. Volgens het KNMI moet tot die tijd rekening worden gehouden met zware windstoten van circa 75 tot 90 kilometer per uur.

De Zeeuwse brandweer werd via het alarmeringsnetwerk P2000 zondag in totaal een kleine 15 keer opgeroepen voor weersgerelateerde meldingen. De eerste melding kwam vanochtend rond 08.30 uur binnen vanuit Biervliet. Later waren er nog wel twee meldingen uit Middelburg, één uit Yerseke en één uit Oost-Souburg maar de meeste inzetten waren toch in Zeeuws-Vlaanderen.

Met name in Terneuzen en omgeving had de brandweer het druk. Zo werd meermaals melding gemaakt van losgeraakte dakbedekkingen. Bij een snackbar waaide een grote ruit kapot. Het restaurant zal daarom de deuren vandaag niet openen. Voor zover bekend zijn er geen incidenten geweest waarbij persoonlijk letsel is ontstaan.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750