Politie haalt drie bestuurders van de weg

Toegevoegd: 17-02-2020, 08.52 uur

Politie haalt drie bestuurders van de weg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in de Oosterschelderegio drie personen van de weg gehaald: twee bestuurders die onder invloed achter het stuur zaten en één persoon die bleek te rijden zonder geldig rijbewijs.

Een beginnend bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Bij een ademanalyse blies deze persoon een waarde van 140 Ug/l waar 88 Ug/l voor hem de limiet is. Volgens de politie was het al de tweede keer dat deze bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en kreeg hij daarom een bekeuring van 450 euro en een rijontzegging van twee maanden.

De tweede persoon reed vermoedelijk onder invloed van drugs. Van hem werd een speekseltest afgenomen en deze scoorde positief op de aanwezigheid van THC. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen om te bepalen hoeveel er precies was gebruikt. Afhankelijk van de uitslag zal al dan niet proces-verbaal worden opgemaakt. De persoon kreeg in ieder geval direct een rijverbod van 24 uur.

De persoon die werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs kreeg een bekeuring.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750