Sigarettendieven gepakt dankzij getuige

Toegevoegd: 17-02-2020, 09.28 uur

Sigarettendieven gepakt dankzij getuige
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Door kordaat optreden van een getuige kon de politie zondagmiddag twee winkeldieven aanhouden die voor bijna 300 euro aan gestolen sigaretten bij zich hadden.

Bij de politie kwam zondag rond 13.35 uur een melding binnen dat twee mannen bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Kapelle meerdere pakjes sigaretten hadden gestolen. Een getuige had gezien dat de mannen bij de kassa van de supermarkt pakjes sigaretten in hun kleding stopten.

“Het verbaasde hem dat de caissière dat niet zag, zeker omdat er ook nog een pakje uit de zak van één van de mannen was gevallen”, zo vertelt de politie. De getuige had foto's gemaakt en toen de twee de winkel verlieten, reed de getuige in zijn auto achter de verdachten aan. Hij belde vervolgens de politie en gaf het kenteken van het voertuig door.

De dieven bleken richting Goes te rijden. Onderweg merkte de getuige dat de mannen hem door hadden want op een gegeven moment begonnen ze hun snelheid te verhogen. Bij de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes wist een surveillance-eenheid van de politie de bewuste auto echter te onderscheppen en tot stoppen te dwingen. In de auto lagen meerdere pakjes sigaretten.

In de auto bleken mannen van 43 en 45 jaar uit Roosendaal te zitten. Vermoedelijk waren zij van plan nog een diefstal te plegen want op de telefoon van één van de verdachten was op de navigatie de route al opgegeven naar een andere supermarkt van dezelfde keten, dit keer in Goes.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750