Weerbericht:
Winterse buien
Verkeersinformatie:
Geen files

EOD maakt rookgranaten onschadelijk

Toegevoegd: 18-02-2020, 14.57 uur
In totaal werden zeven rookgranaten onschadelijk gemaakt.
In totaal werden zeven rookgranaten onschadelijk gemaakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft dinsdagochtend enkele oude rookgranaten onschadelijk gemaakt die waren gevonden bij Burgh-Haamstede.


De granaten, zeven in totaal, werden volgens de politie gevonden in de Domeinen van Burgh-Haamstede: het bosgebied Westenschouwen. Onder toeziend oog van de politie werden de granaten, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, onschadelijk gemaakt.

Rookgranaten worden gebruikt om rook te verspreiden als dekking, bijvoorbeeld als een aanval wordt uitgevoerd of als een eenheid zich terug moet trekken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (19-2-2020 om 20:32)
@ton de term onschadelijk maken is standaard bij de e.o.d . Deze zijn idd afgevuurd en leeg, onschadelijk maken in dit geval is niks meer dan omsmelten en het metaal hergebruiken. Arthur bij deze types zit de onsteker aan de voorkant en zijn duidelijk leeggebrand.
Artillerie Arthur (19-2-2020 om 09:31)
Afgeschoten kan toch ook? De ontsteking kan er dan nog op zitten hè ;)
Ton (18-2-2020 om 18:23)
Vreemd, ze zijn afgeschoten, de ontstekers zijn eraf, dus de granaten zijn gewoon leeggebrand zoals het hoort. Hoe gaan ze die dan onschadelijk maken ???
Cookie-instellingen beheren