Inbraakgolf in gemeente Hulst: 'Wees alert'

Toegevoegd: 19-02-2020, 12.34 uur

Inbraakgolf in gemeente Hulst: 'Wees alert'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In de gemeente Hulst zijn in de afgelopen 30 dagen fors meer inbraken gepleegd dan in dezelfde periode in de afgelopen jaren. De politie roept daarom de hulp van het publiek in om de inbraakgolf te stoppen.

Sinds 15 januari zijn 12 aangiften opgenomen van woninginbraken in de gemeente Hulst. Acht daarvan vonden plaats in Hulst zelf, in Clinge werden twee woningen bezocht en de andere inbraken vonden plaats in Kloosterzande en Vogelwaarde. De inbraken vonden meestal plaats in de avonduren.

De inbrekers forceerden vaak ramen of deuren van vrij afgelegen woningen. De buit bestond vooral uit geld, sieraden, portemonnees, kluizen, televisies en huishoud- en computerapparatuur. Volgens de politie valt op dat de inbrekers soms de buitenverlichting van de woningen onklaar maakten.

Volgens de politie is er sprake van een duidelijke toename van het aantal woninginbraken ten opzichte van eerdere jaren. “In 2019 werden in de gemeente Hulst in januari één woning en in februari zes woningen opgebroken. In 2018 waren dat er vijf in januari en vier in februari”, zo licht de politie toe.

De politie heeft de daders van de inbraakreeks nog niet kunnen arresteren en roept inwoners op om extra alert te zijn. “Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. Hebt u interessante beelden, bijvoorbeeld van een bewakingscamera of dashcam deel deze dan met de politie. U kunt hiervoor 0900-8844 bellen”, zo zegt de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (20-2-2020 om 21:48)
@cq. Ze hebben het veel te druk met snelheidscontroles!
john (20-2-2020 om 07:04)
Dit zal met de Carnaval wel niet verbeteren ,dat wordt hard werken voor het inbrakers gilde ,
cq (20-2-2020 om 06:41)
Kom politie aan de bak, hoe kunnen we deze opsporen ....sluiproute,s?
Cor Burger (19-2-2020 om 20:31)
Misschien pogen Buurtpreventie op te starten, draai in Vlissingen (Paauwenburg) al 5 jaar als de coördinator van zo'n team.
Anonymous (19-2-2020 om 18:27)
Zijn weer vd draaideurcriminelen of oostblokfiguren su6 ermee
JFK (19-2-2020 om 14:02)
je kan bellen of mailen wat je wil maar .....! Kan me herinneren dat er hier iemand van z'n fiets werd gereden (op slag dood) Bel je de politie en die vragen dan WAAR LIGT DAT DAN, NOOIT VAN GEHOORD! Uiteindelijk, de uitvaartverzorger was al klaar, komt er een autootje aanrijden met de heren agenten vanuit, JAWEL , midden-brabant. , ze konden het niet vinden. Dus, wat doen we? eigen rechter is een strak plan. Tenslotte ben je verplicht eigen haard en huis te verdedigen aldus de verzekeringspolis.