Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf en rijontzegging geëist tegen 68-jarige vrouw

Toegevoegd: 20-02-2020, 21.34 uur
Celstraf en rijontzegging geëist tegen 68-jarige vrouw
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Tegen een  68-jarige vrouw uit Sint Jansteen is donderdag in Middelburg een celstraf van één jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk plus een rijontzegging van drie jaar geëist. De 68-jarige M. H. wordt ervan verdacht op 30 juni 2018 een dodelijk verkeersongeval te hebben veroorzaakt en vervolgens te zijn doorgereden.

De vrouw kreeg die avond in de kantine van de voetbalvereniging Hulst in die plaats een fikse ruzie met haar echtgenoot. Kwaad en onder invloed verliet ze de kantine. Ze stapte in de auto en wilde wegrijden. Haar eveneens onder invloed verkerende echtgenoot probeerde dat te verhinderen door de deur aan de bestuurderszijde open te trekken. Zij reed achteruit, vooruit, en haar man kwam ten val. Vervolgens reed ze zonder zich om haar zwaargewonde en bewusteloze man te bekommeren weg. Hij overleed later die dag. De vrouw had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De vrouw zei zich weinig van het voorval te kunnen herinneren, maar wist wel zeker dat ze haar man niet had aangereden.

De rechter doet op 5 maart uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
merien (21-2-2020 om 12:20)
dat is een manier om snel van je vent af te zijn de straf is gewoon een lachertje