Werkstraf geëist tegen twee caféhouders Hulst

Toegevoegd: 20-02-2020, 21.41 uur

Werkstraf geëist tegen twee caféhouders Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Voor het onthouden van zorg aan een dronken klant is donderdag voor de rechtbank in Middelburg tegen twee caféhouders uit Hulst een werkstraf van 240 uur geëist.

Op 13 januari 2017 bezochten twee bezoekers een café aan de Markt en na het nodige vervelende gedoe van de twee werden ze buiten gezet. De een verdween in een politiebusje en de tweede werd op een stoel onder de luifel gezet. Hij zat/hing in de stoel en het ging zo te zien niet goed met hem. De politie wilde hem absoluut niet meenemen en op de vraag wat er dan wel met de man moest gebeurden zouden de agenten hebben gezegd: ,,Zet hem maar aan de overkant''. De man werd aan de overkant gezet in de sneeuw, korrelhagel, kou en wind. Hij werd daar drijfnat en raakte onderkoeld. Dankzij een cafébezoekster werd 112 gebeld en vertrok de man naar het ziekenhuis.

,,Het was een opdracht van de politie en daar hebben we gehoor aan gegeven'', luidde het verweer van de twee. ,,Géén opdracht'', constateerde officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk. ,,Want dan zeggen ze wel iets anders''. Dat de zaak van de twee aan het rollen kwam vond zijn oorzaak in een gesprek met de twee, de burgemeester en de politiechef over het incident. De laatste had er toch geen goed gevoel over en liet het OM beslissen wat er met het incident moest gebeuren. En zo kwamen de twee uiteindelijk voor het hekje van de rechtbank te staan. De advocaat van de twee, Marco Vermeirssen, vermoedde dat het een actie was geweest van de politiechef om zijn twee dienders uit de wind te houden en zo de zwarte piet van het akkefietje bij de twee te leggen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liesbeth van den Bergh-Engelhart (21-2-2020 om 09:44)
Politie had hem beter in de cel kunnen doen voor een nacht, dan was hij wakker geworden daar in de penarie die hij zelf had veroorzaakt en wie weet wat ervan geleerd.