Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Bakwagen na windvlaag gekanteld op N257 Bruinisse

Toegevoegd: 23-02-2020, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Op de Philipsdam (N257) bij Bruinisse is zondagochtend een kleine vrachtwagen omgewaaid. Tijdens de vorige storm gebeurde hier ook al een soortgelijk incident.


De bakwagen reed aan het einde van de ochtend over de N257 tussen Bruinisse en Sint Philipsland toen deze werd gegrepen door een windvlaag. Het voertuig kwam op zijn zijkant tot stilstand tegen een verkeerslicht dat waarschuwt voor de brugopeningen bij de Krammersluis.

Vanwege de harde wind en het feit dat de bakwagen naast de weg in de berm ligt, is besloten de berging uit te stellen totdat de wind weer is gaan liggen. Verkeersregelaars beveiligen de ongevalslocatie totdat de berging alsnog kan plaatsvinden.

Op 11 februari kantelde op vrijwel dezelfde plek ook al een Poolse bakwagen met aanhanger. Ook dit voertuig werd gegrepen door een windvlaag. Zowel bij het ongeluk als vandaag als het ongeluk op 11 februari raakte niemand (ernstig) gewond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (24-2-2020 om 15:43)
ik denk, bij zulke kamikaze chauffeurs gelijk het rijbewijs innemen ! Dit is toch vragen om ellende en erger nog de gemeenschap onnodig op kosten jagen. De verzekering betaald maar wie betaald de verzekering?
arjan de hullu (23-2-2020 om 21:04)
Dit is eigenlijk een bestelauto met grote laadbak erop. geen tachograaf plicht omdat ze onder de 7,5 ton blijven. Vorige week was dit een soort gelijk voertuig. Kijk de afgelopen jaren dit soort ongelukken maar na. Het gaat steeds om dezelfde soort voertuigen. Het oppervlak van het zeil is te groot in verhouding met het leeggewicht van deze bestelauto,s
Tim (23-2-2020 om 18:58)
Gelukkig heben we de mast vorige week al veiliggesteld en was de nieuwe mast nog niet binnen, anders hadden we hem voor niks vervangen :) Toch appart dat er in zo'n korte tijd 2 wagens tegen dezelfde mast aan komen, misschien hier ook borden met windwaarschuwing aanbrengen zoals op de Oosterscheldekering.