Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen voor overvallers Regiobank Goes

Toegevoegd: 25-02-2020, 15.28 uur
De mannen konden in Steenbergen worden aangehouden.
De mannen konden in Steenbergen worden aangehouden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De drie mannen, die ervan werden verdacht op 19 maart de Regiobank in Goes te hebben overvallen, zijn daarvoor maandag veroordeeld tot celstraffen van 7, 3 en 3 jaar. De hoogste straf kreeg de 32-jarige Vlissinger D. R. opgelegd. De twee anderen, de 26-jarige C. F. uit Rotterdam en de Middelburger M. H. (19) kregen elk drie jaar cel waarvan een deel voorwaardelijk opgelegd.


Er waren straffen van  9, 6 en 3 jaar gevorderd. R. en C. F. gingen gemaskerd en gewapend de bank binnen en eisten geld. Met een buit van 4.560 euro reden ze met M. achter het stuur richting Rotterdam. Het trio kon in Steenbergen worden aangehouden.

Vijf dagen eerder overvielen H. en R. de Spare Rib Express in Middelburg. Daar werd een fooienpot en zeshonderd euro buitgemaakt. Naast de celstraffen werd het trio veroordeeld tot het betalen een schadevergoeding van ruim 10.000 euro. Een claim van de Regiobank van 22.000 euro werd door de rechtbank afgewezen omdat de niet voldoende was onderbouwd. De bank zal dat geld dus via een civiele procedure moeten zien te innen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren