Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Achtervolging blijkt 'grap', wapen en drugs gevonden

Toegevoegd: 28-02-2020, 10.39 uur
De politie nam het nepwapen en de drugs in beslag.
De politie nam het nepwapen en de drugs in beslag.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - Een achtervolging die bedoeld was als 'grap' heeft gisteren geleid tot een proces-verbaal voor twee 18-jarige Zeeuws-Vlamingen.

De politie kreeg rond 21.30 uur een paniekmelding van een 19-jarige man die in zijn auto vanuit Clinge werd achtervolgd door een Mercedes. Hierbij werd een snelheid gehaald van 110 kilometer per uur. De meldkamer van de politie dirigeerde de automobilist naar het politiebureau in Hulst zodat de achtervolger daar onderschept kon worden.

Bij het bureau wisten agenten de auto inderdaad te stoppen. Uit de Mercedes kwam een sterke henneplucht en de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Hengstdijk, bleek een imitatie-vuurwapen bij zich te hebben. Zijn passagier, een 18-jarige inwoner van Clinge, had 13 gram hasj en 1,5 gram hennep bij zich.

Het verhaal kreeg een onverwachte wending toen de achtervolger een vriend bleek te zijn van de melder. De achtervolging bleek volgens de politie een 'grap' te zijn. De melder was hier echter niet van op de hoogte en de politie kon ook niet echt om de grap lachen. Voor de achtervolgers pakte de grap trouwens ook niet goed uit. De agenten maakten namelijk proces-verbaal op voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (28-2-2020 om 22:36)
Wat een stel idioten. Een grap uithalen met de politie kan, maar hoe ontstellend lomp ben je, als je dat doet met cannabis en een (nep) vuurwapen in je bezit. Het gaat bergafwaarts met het intellect van de wetsovertreder...