Verstekelingen ontdekt haven Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 28-02-2020, 11.06 uur - Update: 28-02-2020, 12.44 uur

De verstekelingen werden ontdekt aan boord van een vrachtschip.
De verstekelingen werden ontdekt aan boord van een vrachtschip.
1
© Foto: Koninklijke Marechaussee
Door: Roland de Jong

RITTHEM - In de Bijleveldhaven tussen Ritthem en Nieuwdorp zijn donderdagavond vier verstekelingen ontdekt op een vrachtschip. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

In de haven in Vlissingen-Oost werden aan boord van het vrachtschip Star Pride, varend onder de vlag van Singapore, vier volwassen mannen aangetroffen. Dat gebeurde al tijdens de reis vanuit Zuid-Amerika naar Nederland. Nadat het schip was aangemeerd in de haven van Vlissingen zijn meerdere eenheden van de brigade Scheldestromen van de Koninklijke Marechaussee aan boord gegaan om onderzoek te doen.

De vier, volgens de Marechaussee allen met de Dominicaanse nationaliteit, zijn vervolgens verhoord, van boord gehaald en naar het detentiecentrum op Schiphol vervoerd. Daar zijn ze in bewaring gesteld en hebben ze asiel aangevraagd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
will (28-2-2020 om 13:43)
Meteen retour zo simpel is dat.
willem (28-2-2020 om 13:16)
en onze dak en thuislozen moeten het maar zelf uitzoeken--geen onderdak enz. gelukszoekers waarvan het merendeel geen kans maakt maar toch niet worden uitgezet worden n de watten gelegd.
Axel (28-2-2020 om 12:14)
In de pandemie is het altijd fijn dat gastvrij europa vele duizenden vreemdelingen waar niemand weet waar ze vandaan komen rondzwerven zonder dat iemand dat in de gaten houd. ook die vluchtelingenkampen zonder sanitair of niets is vragen om problemen. het falende kabinet hun vuiligheid gaat problemen opleveren.
Hendrik Schuurman (28-2-2020 om 12:11)
Komt er maar bij. Plaats zat, Dus nu komen ze ook al uit zuid Amerika. Bemanning van het schip geloof ik niet.