Weerbericht:
Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen cel- maar taakstraf na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 28-02-2020, 15.05 uur
De verdachte reed veel harder dan toegestaan.
De verdachte reed veel harder dan toegestaan.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen gevangenisstraf van zes maanden plus twee maanden voorwaardelijk voor de 35-jarige U. D. uit Terneuzen, maar de maximale taakstraf van 240 uur. Ook geen rijontzegging van drie jaar, maar een voorwaardelijke rijontzegging van drie jaar. Dat is de uitkomst van de rechtszaak rond een ernstig ongeluk op 11 februari 2017 bij Zuiddorpe.


D. veroorzaakte op de bewuste avond een verkeersongeval waarbij zijn beste vriend om het leven kwam, zijn partner een bekkenbreuk en ontwrichte linker heupknop opliep en een goede vriendin van zijn partner ettelijke breuken opliep waardoor vele operaties nodig waren. D. raakte zelf ook gewond.

Op de Provinciale weg bij Zuiddorpe kwam D. destijds in een bocht met de flank van zijn auto tegen een boom, met alle gevolgen van dien. Onderzoek wees uit dat D. met een snelheid van 107 kilometer per uur moet hebben gereden. Op de bewuste weg geldt echter een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

De geëiste smartengeldclaim van 30.000 euro werd door de rechtbank wegens 'geen goede onderbouwing' niet ontvankelijk verklaard; dat geld zal dus via een civiele procedure moeten worden geregeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (28-2-2020 om 20:04)
Ze zijn lekker bezig in die rechtbank! Zoals ik al eerder heb gezegd zijn het gewoon een stelletje clowns in die toga's. Walgelijk! 47 km te hard gereden, mensen invalide en een dode.
Quasimoto (28-2-2020 om 19:47)
Ik neem aan dat het OM in beroep gaat want dit vonnis is te gek voor woorden.
Mike (28-2-2020 om 18:02)
Is die rechter een familielid of wat..!!?? Schaam je rechter, schaam je!!
Moeder (28-2-2020 om 17:24)
Waarom een zoveel lichtere straf? Dit is toch dood door schuld?
willem (28-2-2020 om 17:24)
is dat een straf?? een dode--zwaargewonden--veel te snel gereden. hier hoor wel degelijk een gevangenisstraf op te staan met een 10 jarig rijverbod. maar ja--ik ben geen rechter. toch zou ik willen weten welke straf die rechter zou geven als zijn dochter 1 van de gewonden zou zijn.
bram goeree (28-2-2020 om 17:01)
hoe is het mogelijk .een dode ,meerdere zwaar gewonden en dan een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging .waar is het recht in Nederland
Cookie-instellingen beheren