Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor betasten kleindochter

Toegevoegd: 28-02-2020, 15.10 uur - Update: 29-02-2020, 09.48 uur
Vrijspraak voor betasten kleindochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 72-jarige Hulstenaar J. J., die vanaf 2008 acht jaar lang zijn kleindochter seksueel zou hebben misbruikt, is door het gebrek aan wettig bewijs daarvan vrijdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.


J. paste samen met zijn vrouw op de kinderen van hun zoon. Als het meisje en haar broertje door opa en oma van school waren gehaald en thuis waren, ging het meisje bij opa op schoot zitten en zou hij haar ontuchtig hebben betast. Dat zou twee keer per week zijn gebeurd.

De rechtbank is van oordeel dat er geen wettig bewijs is omdat alles op de verklaringen van het meisje berust, er geen getuigen zijn geweest en er niets is dat de verklaringen van het meisje kan bevestigen.

Tegen de man was een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan een derde voorwaardelijk pus het betalen van iets meer dan 10.000 euro schadevergoeding geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pascal (14-3-2020 om 23:02)
Nou nou deze reactie.s hier gaan veel te ver als opa nou echt niet gedaan heeft ik neem aan dat ze wel goed onderzoek heben gedaan tja en kindren zegen zo veel maar ja
pietje (29-2-2020 om 16:32)
Het is heel apart dat er zoveel van die pedos ermee wegkomen, zo een viezerik is een roofdier die zoiets natuurlijk heel sneaky doet. Heb zelfs ook een keer een pedo aangehouden en de politie deed niets weetje wat ze zeiden er is geen bewijs tenzei ze hem op heterdaad betrappen of als die het kind al verkracht had. zo erg is het.. pas op met je kinderen mensen... moet je eens kijken naar de straf eis is dat gerechtigheid? Besef ook dat hij het 8 jaar lang heeft gedaan.
W. Kruit (28-2-2020 om 22:31)
Nou, dan kan hij fijn verder gaan Met zijn eigen kleinkind misbruiken. Geen hond die dat arme kind nu nog gelooft. Ik dacht dat politie, OM en rechtspraak er was om slachtoffers te beschermen...
Peter (28-2-2020 om 16:50)
De Viezerik. Kinderen verzinnen dit niet. Hoe kan je nog ooit je vrouw, kinderen en kleinkinderen aankijken?
Kees (28-2-2020 om 16:21)
Dat is jammer als men alleen het bewijs van het kind zelf heeft. Dit betekend uiteraard het verbreken van contact met de opa door de ouders en het kind. De opa mag nooit meer contact hebben met zijn familie