Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie verwacht aanhouding in zaak steekpartij

Toegevoegd: 29-02-2020, 10.40 uur
Politie verwacht aanhouding in zaak steekpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft een verdachte op het oog in de zaak van de buschauffeur die vrijdagavond in Hulst werd gestoken door een jongeman. "We verwachten op korte termijn een aanhouding", zo zegt de politie.


De Belgische buschauffeur stond kort na 18.00 uur met zijn bus bij de bushalte aan de Zandstraat om zijn route richting België te hervatten. Op dat moment stapte een aantal personen de bus in. Hierna volgde een drietal jongeren. De chauffeur merkte dat het drietal ruzie zocht met de andere passagiers en hoorde dat ze tegen de ramen van de bus sloegen.

De buschauffeur liep hierop naar de drie toe om hen aan te spreken. Hij verzocht hen zich te gedragen en anders de bus te verlaten. Twee van de drie verlieten de bus, maar één jongen bleef achter. Deze jongen werd vervolgens ook verzocht de bus te verlaten. Hij pakte een mes en dreigde richting de chauffeur. Vervolgens liep hij de bus uit.

Eenmaal buiten de bus sloeg de jongen meerdere malen hard tegen de bus. De chauffeur besloot daarop de jongen te filmen. De jongen liep vervolgens op de chauffeur af en haalde uit met het mes. Daarna liep de jongen weg. Niet veel later merkte het slachtoffer dat hij bloedde. Hij bleek een flinke snee ter hoogte van zijn borst te hebben. Een collega die ook op het busstation stond, heeft het slachtoffer verzorgd en de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer werd hierop overgebracht naar het ziekenhuis. Hij deed later die avond aangifte.

Het signalement en het beschikbare beeldmateriaal zorgen ervoor dat de politie inmiddels een verdachte op het spoor is. De politie hoopt hem op korte termijn aan te houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de zorg(eloos) wet (29-2-2020 om 12:49)
tja, dan moeten buschauffeurs maar steekvrije vesten krijgen of beschermd worden met een kogelvrije glasplaat. zo een plaat zou ook een goede bescherming kunnen zijn voor evt. virussen waarmee buschauffeurs al regelmatig bespogen worden. Ik meen dat de buschauffeurs dit gewoon moeten gaan eisen en het werk stil moeten leggen. de werkgevert is ten slotte door de wet aangewezen dat die moeten zorgen dat de werknemers een veilige werkplek hebben. een mes in je bast hoort daar niet bij. op zeer grove manier overtreden zij die wet. Bestuurslieden zouden moeten worden opgepakt, veroordeeld en aansprakelijk worden gesteld voor schadevergoeding.
Zero Tollerance (29-2-2020 om 12:32)
Wie haalt al dat crimineel gestoord tuig toch naar hier ?
Cookie-instellingen beheren