www.hvzeeland.nl

Persoon Westkapelle niet overleden door misdrijf

Toegevoegd: 01-03-2020, 12.10 uur

Persoon Westkapelle niet overleden door misdrijf
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De persoon die vanochtend levenloos werd aangetroffen in de duinen bij Westkapelle heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Een passant ontdekte het lichaam rond 09.30 uur ter hoogte van de duinovergang bij de parkeerplaats bij de kruising Noorderhoofdweg - Baaiweg - Schelpweg. Er werd nog een ambulanceteam opgeroepen maar het slachtoffer bleek reeds overleden. De opgeroepen traumahelikopter kon ter hoogte van het Haringvliet omkeren.

Na de vondst stelde de politie een ruime plaats delict in omdat met alle scenario's rekening werd gehouden. Het strand bij de Panoramaroute werd afgezet met linten en rondom de ruime plaats delict stonden politiewagens. Ook de parkeerplaats bij de genoemde duinovergang werd afgesloten.

Rond 11.45 uur is een uitvaartverzorger ter plaatse gekomen om het lichaam op te halen. Kort daarop meldde de politie dat uit het onderzoek naar voren was gekomen dat het slachtoffer zelf zijn einde aan een leven heeft gemaakt en dat er dus geen sprake was van een ongeval of een misdrijf. Het onderzoek ter plaatse is rond 12.15 uur afgerond.

Vanmorgen werd in Kruiningen ook al een overleden persoon aangetroffen. Dit slachtoffer lag in een sloot naast het fietspad bij de Oude Rijksweg (N289).

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.