Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 166 km

12-Jarige scooterbestuurder betrapt in Hoek

Toegevoegd: 01-03-2020, 13.04 uur
12-Jarige scooterbestuurder betrapt in Hoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft dit weekeinde in Hoek een wel erg jonge scooterbestuurder aan de kant gezet. Het voertuig bleek bestuurd te worden door een 12-jarige jongen.


Agenten zagen de knul zaterdag rijden over de Langestraat in Hoek. Bij controle van zijn identiteit bleek hij nog lang geen examen te mogen doen voor het bromfietsrijbewijs. Hij bleek namelijk 12 jaar oud te zijn. De passagier die hij vervoerde was volgens de politie zelfs nog jonger. De twee zijn door de politie naar huis gebracht voor een goed gesprek. Ook is een doorverwijzing naar HALT geregeld.

Vanaf 15,5 jaar oud mag je theorie-examen doen voor het brommerrijbewijs. Vanaf 16 jaar kunnen rijlessen worden gevolgd en kan praktijkexamen worden gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren