Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man (20) aangehouden voor steken buschauffeur

Toegevoegd: 01-03-2020, 15.55 uur
Man (20) aangehouden voor steken buschauffeur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Een 20-jarige man uit de gemeente Hulst is aangehouden als verdachte in de zaak rond de gestoken buschauffeur vrijdagavond in die plaats.

Een Belgische buschauffeur stond vrijdag kort na 18.00 uur met zijn bus bij de bushalte aan de Zandstraat om zijn route richting België te hervatten. Op dat moment stapte een aantal personen de bus in. Hierna volgde een drietal jongeren. De chauffeur merkte dat het drietal ruzie zocht met de andere passagiers en hoorde dat ze tegen de ramen van de bus sloegen.

De buschauffeur liep hierop naar de drie toe om hen aan te spreken. Hij verzocht hen zich te gedragen en anders de bus te verlaten. Twee van de drie verlieten de bus, maar één jongen bleef achter. Deze jongen werd vervolgens ook verzocht de bus te verlaten. Hij pakte een mes en dreigde richting de chauffeur. Vervolgens liep hij de bus uit.

Eenmaal buiten de bus sloeg de jongen meerdere malen hard tegen de bus. De chauffeur besloot daarop de jongen te filmen. De jongen liep vervolgens op de chauffeur af en haalde uit met het mes. Daarna liep de jongen weg. Niet veel later merkte het slachtoffer dat hij bloedde. Hij bleek een flinke snee ter hoogte van zijn borst te hebben. Een collega die ook op het busstation stond, heeft het slachtoffer verzorgd en de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer werd hierop overgebracht naar het ziekenhuis. Hij deed later die avond aangifte.

Gisteren liet de politie al weten op korte termijn een arrestatie te verwachten. Dit vanwege het bekend geworden signalement en camerabeelden. De verdachte kon volgens de politie vandaag rond 12.30 uur worden ingerekend. Hij zit vast voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjakie (3-3-2020 om 08:31)
Het zou fijn als er een burgernet bericht wordt uitgezet, dat ze er dan bijzetten dat ze een mes bij zich hebben en dat het niet verstandig is om de drie gezochte personen te benaderen. Voor hetzelfe geldt was er nu iemand naar hen toe gegaan......
JFK (2-3-2020 om 14:56)
Alle kosten door de familie laten betalen en dat tuig voor 30 jaar opsluiten!
Jan (2-3-2020 om 12:28)
Op de markt in Hulst zetten en stenigen. Hij zal het wel afleren.
Mijn mening (1-3-2020 om 19:23)
Als het zo'n gelukszoeker is dan gelijk retour. Één met Nederlandse nationaliteit ? dan poging tot doodslag met 10 jaar extra. Geen genade voor dit soort gespuis.
Dennis (1-3-2020 om 19:12)
Veel sterkte voor de chauffeur, hopelijk kan hij snel weer aan het werk zonder teveel schade na deze laffe daad tokkigedrag gelijk keihard aanpakken.
jo (1-3-2020 om 18:25)
ik zou bij hem ook eens prikken en zolang wachten dat hij om hulp vraagt en dan een celstraf en een betaling aan de chauffeur en zijn gezin