Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

33-Jarige man lichtte vermoedelijk 160 mensen op

Toegevoegd: 02-03-2020, 15.23 uur
33-Jarige man lichtte vermoedelijk 160 mensen op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 33-jarige man wordt er van verdacht meer dan 160 mensen te hebben opgelicht via Marktplaats. De politie startte een onderzoek na een reeks aangiftes uit onze provincie maar de man heeft vermoedelijk door het gehele land slachtoffers gemaakt.


Eind 2019 kwamen bij de politie de eerste aangiftes binnen van mensen die via Marktplaats producten hadden besteld en betaald maar nooit iets geleverd hadden gekregen. De verdachte bleek zich voor te hebben gedaan als bedrijf. Het geld werd overgemaakt naar de bankrekeningen van zogenaamde katvangers. Een aantal van hen werd, net als de 33-jarige man, opgepakt in Enschede.

Na de eerste reeks aangiftes kreeg het Cyberteam Zeeland van de politie het idee dat de verdachte mogelijk voor nog veel meer oplichtingen verantwoordelijk was. “Al snel was er zicht op meer dan 160 aangiften door het hele land”, zo vertelt de politie maandag.

Volgens de politie is in de zaak nauw samengewerkt met het team van Marktplaats zelf. “Vaak duurt het lang voordat de politie opgevraagde informatie van derde partijen ontvangt in dit soort zaken, vooral bij de grote banken. Marktplaats was echter zeer vlot met het aanleveren van informatie. Door een goede samenwerking met hun fraude-experts van Marktplaats kwam de verdachte uit Enschede in beeld”, zo zegt de politie.

De Enschedeër is ingesloten. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (4-3-2020 om 21:08)
alles laten terug betalen hoe lang het ook duurt .zulke gasten moet je pakken in hun portemonnee
Wim (3-3-2020 om 07:11)
Hoe bestaat het dat die 33 jarige kerel via marktplaats 160 mensen te hebben opgelicht het totale bedrag zal nog niet bekend zijn maar zal toch een behoorlijk bedrag zijn,maar toch gelukkig gepakt hoe krijg je van elkaar om zoiets uit te voeren waardoor er zoveel mensen slacht offer is geworden.
Ls (2-3-2020 om 23:33)
Dit is een goede samenwerking tussen politie en marktplaats. Helaas...dat zulke mensen de boel oplichten, maar pluim voor marktplaats voor de samenwerking, en dat vlot, bij de politie. Dit schept vertrouwen.
TT (2-3-2020 om 22:39)
Zulke hufters verzieken een prima medium als Marktplaats. Door hun misdragingen worden mensen huiverig om op Mp te handelen/kopen. De schandpaal voor dit soort types ! Dagenlang bekogelen met vuiligheid en slaag toe. Brandmerken en verbannen. In het 'echt' op een markt durven ze dit niet maar door de relatieve anonimiteit die het op afstand van elkaar handelen zo is durven ze wel. Korte metten mee maken.
jurgen visser (2-3-2020 om 19:02)
Had deze man ook iets met antie snurk aperaatjes, wandt dan krijg ik er ook nog een paar tientjes van.
Cookie-instellingen beheren