Weerbericht:
Zowel vandaag als morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zoekactie met helikopter op Oosterschelde

Toegevoegd: 03-03-2020, 02.55 uur
Zoekactie met helikopter op Oosterschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De hulpdiensten hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Oosterschelde zonder resultaat gezocht naar een mogelijk in problemen geraakte watersporter.

De zoekactie werd opgestart nadat iemand omstreeks 00.55 uur een vuurpijl in de lucht had gezien. Omdat rekening werd gehouden met afgestoken noodvuurwerk, werd de bemanning van de KNRM-reddingboot Fred van het station Neeltje Jans gevraagd de Oosterschelde af te zoeken tot Colijnsplaat.

De redders van de KNRM kregen hulp van het patrouillevaartuig RWS75 van Rijkswaterstaat. De Kustwacht dirigeerde ook Search- and Rescuehielikopter Rescue 12 naar het zoekgebied. Uiteindelijk werd er niemand in nood aangetroffen.

Rond 02.20 uur was de KNRM-reddingboot weer terug op het station aan de binnenzijde van de Oosterscheldekering.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750