Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Diensthond politie gebeten bij aanhouding Kats

Toegevoegd: 03-03-2020, 11.12 uur
Diensthond politie gebeten bij aanhouding Kats
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

KATS - In Kats is maandagavond een 37-jarige man uit Haastrecht aangehouden op verdenking van diefstal. De hond van de verdachte heeft hierbij een surveillancehond van de politie gebeten.


Rond 21.15 uur ontving de politie een melding dat er ingebroken zou worden op een industrieterrein aan de Veerhaven. Na een onderzoek ter plaatse trof de politie de verdachte aan op het terrein. Hij wilde niet meewerken aan zijn arrestatie waarop diensthond Barry werd ingezet. Barry beet de verdachte maar werd vervolgens, mogelijk uit bescherming, zelf gebeten door de hond van de verdachte. Een agent greep in en hield de hond van de verdachte in bedwang.

De verdachte is uiteindelijk aangehouden op verdenking van (poging tot) diefstal en zit vast voor verder verhoor. De verdachte en de diensthond raakten licht gewond en zijn nagekeken door medisch personeel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (4-3-2020 om 13:28)
De enige hond die (op commando) vals is, is die van de politie.
Biggetje (4-3-2020 om 07:51)
Waar staat dat de hond is dood geschoten? Agent hield de hond in bedwang.
Patricia (4-3-2020 om 05:42)
Waarom zou de hond van de inbreker vals zijn? Hij komt gewoon voor zijn baasje op. De hond weet niet dat inbreken fout is.
cor (4-3-2020 om 03:07)
de opmerking dat de andere hond vals gemaakt zou zijn slaat nergens op Ik vind het oprecht zonde voor de diensthond maar de hond van de verdachte valt niets te verwijten ik heb zelf een 3.5jaar oude pitbull een echte allemans vriendje hij heeft nog nooit iemand of iets gebeten maar... ik weet wel als ik word aangevallen door mens of dier is zijn reactie zijn baas te beschermen en zal hij zeker aanvallen dat heeft niets te maken met of de hond vals is of niet
Jay (3-3-2020 om 22:29)
Waarom zou die hond van de verdachte meteen vals zijn? Mijn hond beschermde mij ook altijd. Was een super braaf knuffelbeest voor iedereen die in de buurt kwam tot iemand iets verkeerd deed of mij pijn deed. Dat heet niet valse hond dat heet afgerichte hond die zijn baasje beschermd! Uiteraard lullig voor Barry maar dat is het risico wat erbij hoort.
Heisenberg (3-3-2020 om 20:09)
Die andere hond is vast wel vals gemaakt door die eigenaar,waarom dan dood schieten.De eigenaar moet boeten niet die hond.
Cookie-instellingen beheren