www.hvzeeland.nl

Twee verdachten aangehouden voor vernieling Hulst

Toegevoegd: 05-03-2020, 09.31 uur

Door: Tim Koster

HULST - Woensdagavond zijn in de Rietstraat in Hulst twee verdachten aangehouden voor het vernielen van de voorruit van een bus.

Een buschauffeur van busmaatschappij De Lijn reed rond 20.00 uur over de Glacisweg in Hulst toen er midden op de kruising een auto bleef staan. De chauffeur kon de bocht niet maken omdat de auto daar bleef staan. Uit de auto kwam een man die met een soort ijzeren staaf tegen de voorruit van de bus aan sloeg. De ruit werd daardoor vernield. De chauffeur pakte de brandblusser uit zijn bus, stapte de bus uit en spoot de brandblusser leeg in de richting van de man. Deze stapte hierop in de auto en vertrok met hoge snelheid.

Door de buschauffeur en getuigen werd een goede beschrijving gegeven van de auto waarin de man vertrokken is, maar ook van de man zelf en zijn passagier. Het duo is rond 20.45 uur door de politie aangehouden in de Rietstraat in Hulst. Het gaat om een 40-jarige man uit Clinge en 34-jarige vrouw uit Terneuzen. Ze zijn allebei overgebracht naar een politiecellencomplex. Donderdag worden de verdachten gehoord door rechercheurs.

Getuigen die op straat liepen bevestigden het verhaal aan de politie. Ook een passagier uit de bus vertelde wat zij had gezien. De agenten hebben ter plekke een aangifte opgenomen van de buschauffeur. Het verhaal van de buschauffeur wordt mogelijk ondersteund door camerabeelden van zijn dashcam. Deze beelden worden nog onderzocht door de politie. Tot nu toe is de aanleiding voor dit incident nog niet bekend.