Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 44 km

Caféhouders Hulst vrijgesproken van taakstraf

Toegevoegd: 05-03-2020, 17.34 uur
Caféhouders Hulst vrijgesproken van taakstraf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag twee caféhouders uit Hulst voor het onthouden van zorg aan een dronken klant vrijgesproken. Tegen de twee was elk een taakstraf van 240 uur geëist.


De betrokken en dronken klant was in de avond van 13 januari 2017 dermate dronken dat zowel hij als zijn maat buiten werden gezet. De een vertrok met enig duw en trekwerk in een politiebusje, de ander werd op een stoel onder de luifel gezet. Het ging niet bepaald goed met hem, maar de politie wilde hem niet meenemen. De man werd aan de overkant gezet. Het sneeuwde en er viel korrelhagel, het was koud en het waaide. In die situatie raakte hij sterk onderkoeld en dankzij een cafébezoekster die 112 had gebeld vertrok de man naar het ziekenhuis.

De handelwijze van de twee was dan misschien niet een gebaar van naastenliefde en ultieme behulpzaamheid, maar het was strafrechtelijk niet strafbaar. Dat de cafébazen het slachtoffer alsnog drank hadden verkocht terwijl hij al meer dan genoeg had gedronken, achtte de rechtbank niet bewezen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren