Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw hoeft niet de cel in voor doodrijden partner

Toegevoegd: 05-03-2020, 17.40 uur
Vrouw hoeft niet de cel in voor doodrijden partner
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De 68-jarige vrouw M. H. uit Sint Jansteen, tegen wie één jaar cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk) plus drie jaar rijontzegging was geëist, voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij haar man het leven liet plus het doorrijden na de aanrijding, hoeft niet de cel in. In plaats van de celstraf krijgt ze een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar.


De vrouw kreeg op de avond van 30 juni 2018 in de kantine van de voetbalvereniging in Hulst een fikse ruzie met haar echtgenoot. Alle twee hadden ze gedronken en haar man had haar enkele keren bij de keel gegrepen. Kwaad, zonder haar broodnodige bril, op gladde slippers en onder invloed liep ze de kantine uit. Ze stapte in de auto en wilde wegrijden. Haar echtgenoot probeerde dat te verhinderen door de deur aan de bestuurderszijde open te trekken. Ze reed achteruit, toen weer vooruit en daarbij kwam haar man te vallen. Zonder zich om haar zwaar gewonde man te bekommeren reed ze weg. Hij overleed later die dag aan hersenletsel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de Waanzin in NL, glaasje op ? laat je overrijden. (6-3-2020 om 11:18)
Het bekende smoesje, "ik was dronken". zelfs terroristen die op mensenmassa's inrijden bezuipen zich eerst omdat ze weten dat ze dan grote kans op strafvermindering krijgen. Justitie is blijkbaar blind hiervoor. Alsof ze alcoholgebruik goedkeuren en willen promoten."ja, ik was mezelf niet want ik was dronken" en dan moeten we medelijden hebben of zo ? Zo te lezen waren het alletwee dikke alcohol junks die regelmatig bezopen rondreden dus ongelukken waren vroeg of laat onvermijdelijk = met voorbedachte rade. Helaas denkt justitie daar dan weer anders over. Ook die hebben zeker nog nooit van een taxi bellen gehoord want blijkbaar als je bezopen bent hoef je niet meer na te denken. alcohol verslaafden, het grootste sociale probleem van NL
Nina (6-3-2020 om 09:27)
Eerst gaat ze dronken zonder bril achter het stuur zitten om vervolgens haar man aan te rijden en deze zwaar gewond te laten liggen en ze krijgt geen gevangenis straf?Dit is voor mij echt niet te bevatten
Michelle (5-3-2020 om 18:37)
Hier snap ik echt niets meer van!
Cookie-instellingen beheren