Weerbericht:
Vandaag half tot zwaar bewolkt en meest droog. Dinsdag regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw hoeft niet de cel in voor doodrijden partner

Toegevoegd: 05-03-2020, 17.40 uur
Vrouw hoeft niet de cel in voor doodrijden partner
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De 68-jarige vrouw M. H. uit Sint Jansteen, tegen wie één jaar cel (waarvan vier maanden voorwaardelijk) plus drie jaar rijontzegging was geëist, voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij haar man het leven liet plus het doorrijden na de aanrijding, hoeft niet de cel in. In plaats van de celstraf krijgt ze een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar.


De vrouw kreeg op de avond van 30 juni 2018 in de kantine van de voetbalvereniging in Hulst een fikse ruzie met haar echtgenoot. Alle twee hadden ze gedronken en haar man had haar enkele keren bij de keel gegrepen. Kwaad, zonder haar broodnodige bril, op gladde slippers en onder invloed liep ze de kantine uit. Ze stapte in de auto en wilde wegrijden. Haar echtgenoot probeerde dat te verhinderen door de deur aan de bestuurderszijde open te trekken. Ze reed achteruit, toen weer vooruit en daarbij kwam haar man te vallen. Zonder zich om haar zwaar gewonde man te bekommeren reed ze weg. Hij overleed later die dag aan hersenletsel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (10-3-2020 om 23:26)
Ik snap het ook niet meer hier in nederland >HElaas triest
Kees (6-3-2020 om 18:20)
Dat krijg je als je dronken bent. Dan ben je het overzicht kwijt. En gezien het feit dat ze haar bril niet ophad kon ze niet zien dat haar man aan de deur hing. Door de drank. Een trieste samenloop van omstandigheden. Een taakstraf van 240 uur is dan wel goed. Ze is ook al gestraft doordat haar partner niet meer leeft.
Moeder (6-3-2020 om 16:14)
Dood door schuld dus... en dan alleen een taakstraf?? Komt ze makkelijk vanaf zeg... Snap ik ook niet, Michelle. Sterker nog, het is gewoon belachelijk...
Michel (6-3-2020 om 14:10)
@Michelle, ik snap de Rechters al lang niet meer. misdaad loont tegenwoordig.
It'sme (6-3-2020 om 13:55)
Op de radio hoorde ik dat de straf lager uitviel omdat de man zich ook al vaker schuldig had gemaakt aan huiselijk geweld. Zo begrijp ik de frustratie van de vrouw, maar dat neemt niet weg dat het niet op de goede manier is opgelost natuurlijk!
P (6-3-2020 om 13:27)
Soms is leven met dit en het spijt hebben van, al velen malen zwaarder dan een zielig gevangenis strafje.
Cookie-instellingen beheren