Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Tweetal vrijgesproken van afpersen cafébaas

Toegevoegd: 06-03-2020, 19.05 uur
Tweetal vrijgesproken van afpersen cafébaas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 41-jarige Terneuzenaar J. el H. na een eis van 639 dagen cel waarvan 365 voorwaardelijk vrijgesproken. Zijn 46-jarige vriend R. S., tegen wie 402 dagen waarvan 180 dagen was geëist werd eveneens vrijgesproken. De twee mannen werden ervan verdacht dat ze in juni 2017 een cafébaas uit Axel en zijn vader hebben geprobeerd af te persen.


Volgens de slachtoffers had El H. zowel het café van de zoon als zijn vader een bezoekje gebracht en geëist dat er 5.000 euro moest worden betaald. Zo niet, dan zou het café in brand worden gestoken. Het was geen poging om iemand af te persen, zo betoogde El H. tijdens de behandeling van de zaak, maar de chef van No Surrender in Clinge had een slechte partij wiet van de slachtoffers gekocht en die wilde nu eenmaal graag zijn geld terug.

Volgens de advocaten van het duo berustte veel op getuigenverklaringen, die onderling ruim van elkaar afweken. En dat was volgens hen te weinig om tot een veroordeling te komen. De rechtbank was het daar dus mee eens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750