Weerbericht:
Vandaag half tot zwaar bewolkt en meest droog. Dinsdag regenachtig
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geldboete en rijontzegging geëist tegen beroepschauffeur

Toegevoegd: 06-03-2020, 19.11 uur
Geldboete en rijontzegging geëist tegen beroepschauffeur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Voor het rijden door een rood verkeerslicht met als gevolg een botsing is vrijdag bij de Middelburgse rechtbank een boete van 1500 euro en een rijontzegging van twee maanden geëist tegen een Franse beroepschauffeur.


Bij de kruising van de N290, de Rondweg Hulst, en de N690, de Grote Kreekweg, had de 47-jarige L. B. uit La Haye meer oog voor het groene verkeerslicht dat juist niet voor hem was bedoeld. B. moest rechtdoor en het groene licht was voor rechtsafslaand verkeer.

Het gevolg van zijn rijgedrag was een flinke botsing met een van rechts komende auto. De bestuurder daarvan liep gebroken ribben, een gescheurde milt, bloedingen in de schedel en een gescheurde liesslagader op.

De rechter doet op 20 maart uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TN'r (6-3-2020 om 19:46)
Hahaha wat een belachelijke uitspraak ! Die Fransman komt niet opdagen rechtzaak en in frankrijk mag hij gewoon rondrijden ! Het verbod is alleen maar legaal in het land van het ongeval dus er gebeurt niks en iedereen rijd weer vrolijk door behalve het slachtoffer !!!
Cookie-instellingen beheren