Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Onderzoek naar stank in riool Vlissingen

Toegevoegd: 07-03-2020, 16.26 uur
De brandweer vanmorgen in Vlissingen.
De brandweer vanmorgen in Vlissingen.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In Vlissingen wordt op dit moment onderzoek gedaan naar stankoverlast in het riool. De oorzaak is nog niet bekend.


Afgelopen donderdag rukte de brandweer uit voor een melding van stankoverlast in een woning aan de De Kempenaerstraat. Er zijn door de brandweer en Endurius metingen uitgevoerd. Vervolgens heeft de brandweer het riool tijdelijk plaatselijk afgedekt, zodat verdere verspreiding van de stank werd voorkomen. Daarmee leken de klachten verholpen.

Vanmorgen was er weer sprake van stank en de brandweer heeft metingen uitgevoerd in verschillende woningen en het riool. Op basis daarvan is aan bewoners van twee woningen geadviseerd om in ieder geval vandaag en morgen elders te verblijven.

In de tussentijd wordt het riool leeggezogen en worden de aansluitingen van het riool met de specifieke woningen geïnspecteerd. Morgen wordt er weer gemeten. Op basis van de resultaten van deze metingen, wordt besloten of er verdere vervolgstappen noodzakelijk zijn. Over de bron van de stank is nog niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren