Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw uit Serooskerke (W) besmet met Corona

Toegevoegd: 10-03-2020, 13.58 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur
Vrouw uit Serooskerke (W) besmet met Corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Er is een derde besmetting met het Coronavirus in Zeeland: een inwoonster van Serooskerke in de gemeente Veere heeft het virus, zo heeft de GGD Zeeland zojuist bekendgemaakt.


De vrouw is volgens de GGD in Noord-Italië geweest en daarna ziek geworden. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed, zo zegt de GGD. Dat de vrouw besmet is met het zogeheten COVID-19-virus, is vandaag bevestigd na laboratoriumonderzoek door het RIVM.

GGD Zeeland brengt momenteel in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad; het zogeheten contactonderzoek. Tegelijkertijd geeft de organisatie aan alert te blijven op nieuwe besmettingen en hetzelfde protocol te blijven toepassen als nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden", aldus de GGD.

Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere: “Ik heb inmiddels telefonisch contact met mevrouw gehad en vind het heel vervelend wat mevrouw en haar familie op dit moment meemaken. Ik heb vernomen dat mevrouw goed heeft gehandeld op advies van het RIVM en GGD Zeeland. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland.”

Besmetting voorkomen
Zowel het RIVM als de GGD Zeeland benadrukken dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan een goede hand- en hoesthygiëne. "Dit doe je door je handen regelmatig te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en geen handen te schudden. Zo voorkom je allerlei ziektes", aldus de GGD.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via het telefoonnummer 0800-1351.​ Zie ook de website van het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ranzig (10-3-2020 om 15:48)
Contactonderzoek ? Italië zit al een tijdje op slot of had al negatieve adviezen. Dus of deze persoon is al een paar weken terug en liep hier dan rond, of die is ondanks alle waarschuwingen toch gewoon naar Italie gegaan. Alletwee de gevallen zou het hier om fout en nalatig handelen gaan als men het mij vraagt. Het wordt tijd daar zware boetes op te gaan zetten want blijkbaar houd niemand zich nergens aan.
will (10-3-2020 om 14:35)
En wat doe je met die besmette zakdoekjes ??
Cookie-instellingen beheren