Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Nog drie Zeeuwse besmettingen Coronavirus

Toegevoegd: 11-03-2020, 15.35 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur
Nog drie Zeeuwse besmettingen Coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ook twee vrouwen uit Vlissingen en een vrouw uit Rilland zijn besmet geraakt met het Coronavirus (COVID-19). Hiermee is het totaal aantal Zeeuwse besmettingen op acht komen te staan. Dit meldt de GGD Zeeland na laboratoriumonderzoek.


De drie nieuwe patiënten zitten volgens de GGD in thuisisolatie. “Ze maken het naar omstandigheden goed”, zo laat een woordvoerder van de GGD Zeeland weten. Op dit moment wordt een zogeheten contactonderzoek uitgevoerd om in kaart te brengen met wie deze nieuwe patiënten de laatste tijd precies contact hebben gehad.

Burgemeester
De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar reageert via de gemeentelijke website op het nieuws. "We leven mee met de twee personen in onze gemeente die besmet zijn met het coronavirus. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hen. Ik wens hen en hun naasten veel sterkte en een voorspoedig herstel toe."

Van den Tillaar: "Ik begrijp goed dat dit veel vragen oproept. De GGD geeft aan dat er op dit moment geen gevolgen zijn voor het dagelijks leven van de inwoners van onze gemeente. Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen gelden, zoals vaak en goed de handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit lijken simpele maatregelen, maar zo verkleinen we samen de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder kan verspreiden."

Naar aanleiding van de twee besmettingen in Vlissingen laat de gemeente Vlissingen weten kritisch te kijken naar het wel of niet doorgaan van bijeenkomsten en evenementen. "Dit betekent op korte termijn dat woensdagavond 11 maart 2020 de werksessie over het Nollebos/Westduingebied niet doorgaat", zo meldt de gemeente op haar website.

Acht
Met deze nieuwe drie besmettingen is het totaal aantal Zeeuwse personen waarbij COVID-19 is vastgesteld uitgekomen op acht. Afgelopen vrijdag bleek een inwoonster van Scharendijke de eerste Zeeuw te zijn waarbij het Coronavirus werd vastgesteld. Later volgden nog inwoners van Goes (2x), Heinkenszand en Serooskerke op Walcheren.

Vragen
Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-3-2020 om 13:10)
Kwadrant. Over paniekzaaien gesproken.Al uitgerekend hoe hoog het het volgende weekend is ??
WeetAllesBeter (12-3-2020 om 08:39)
Fokke moet leren rekenen. Zolang mensen thuis blijven tot de genezen zijn is er niets aan de hand. Dat zijn de maatregelen, iets anders is er niet. Typen vanaf je bank is makkelijk he. Een vaccin hoeven we dit jaar niet op te rekenen dus blijf thuis als je ziek bent.
Adam (12-3-2020 om 06:23)
Fokke toch....zijn er volgens u maar 320 Zeeuwen of is rekenen te moeilijk?
Fokke Reimerswaal (11-3-2020 om 22:21)
Als het elke dag verdubbeld dan hebben binnen een week een miljoen zeeuwen corona
Hendrika (11-3-2020 om 21:34)
Zeeuws Vlaanderen en de Wadden Eilanden zijn nog schoon of worden we voor de gek gehouden?
Kwadrant (11-3-2020 om 18:25)
ach, sinds gisteren maar de normale verdubbeling van het aantal besmettingen, dat zal wel de afvlakking en de beheersing zijn waar het RIVM het over heeft ? Als dit zo doorgaat hebben we van het weekend in dit land al 4000 besmettingen en in zeeland nog "maar" 64. Dan zijn we bezig qua inwonersaantallen en aantal besmettingen om Italië in te halen. Neem voorzorgsmaatregelen en help dit voorkomen.
Cookie-instellingen beheren