www.hvzeeland.nl

Nog drie Zeeuwse besmettingen Coronavirus

Toegevoegd: 11-03-2020, 15.35 uur - Update: 27-03-2020, 10.34 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ook twee vrouwen uit Vlissingen en een vrouw uit Rilland zijn besmet geraakt met het Coronavirus (COVID-19). Hiermee is het totaal aantal Zeeuwse besmettingen op acht komen te staan. Dit meldt de GGD Zeeland na laboratoriumonderzoek.

De drie nieuwe patiënten zitten volgens de GGD in thuisisolatie. “Ze maken het naar omstandigheden goed”, zo laat een woordvoerder van de GGD Zeeland weten. Op dit moment wordt een zogeheten contactonderzoek uitgevoerd om in kaart te brengen met wie deze nieuwe patiënten de laatste tijd precies contact hebben gehad.

Burgemeester
De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar reageert via de gemeentelijke website op het nieuws. "We leven mee met de twee personen in onze gemeente die besmet zijn met het coronavirus. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hen. Ik wens hen en hun naasten veel sterkte en een voorspoedig herstel toe."

Van den Tillaar: "Ik begrijp goed dat dit veel vragen oproept. De GGD geeft aan dat er op dit moment geen gevolgen zijn voor het dagelijks leven van de inwoners van onze gemeente. Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen gelden, zoals vaak en goed de handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit lijken simpele maatregelen, maar zo verkleinen we samen de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder kan verspreiden."

Naar aanleiding van de twee besmettingen in Vlissingen laat de gemeente Vlissingen weten kritisch te kijken naar het wel of niet doorgaan van bijeenkomsten en evenementen. "Dit betekent op korte termijn dat woensdagavond 11 maart 2020 de werksessie over het Nollebos/Westduingebied niet doorgaat", zo meldt de gemeente op haar website.

Acht
Met deze nieuwe drie besmettingen is het totaal aantal Zeeuwse personen waarbij COVID-19 is vastgesteld uitgekomen op acht. Afgelopen vrijdag bleek een inwoonster van Scharendijke de eerste Zeeuw te zijn waarbij het Coronavirus werd vastgesteld. Later volgden nog inwoners van Goes (2x), Heinkenszand en Serooskerke op Walcheren.

Vragen
Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.