Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag in het noord(westen) windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Proces-verbaal voor lekkende vrachtwagen

Toegevoegd: 11-03-2020, 19.35 uur
Proces-verbaal voor lekkende vrachtwagen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (SD) - Handhavers hebben vandaag bij Serooskerke op Schouwen-Duiveland proces-verbaal opgemaakt tegen de chauffeur van een vrachtwagen van waaruit olie lekte. De reinigingskosten zullen door de gemeente worden verhaald.


De afdeling handhaving van de gemeente ging naar De Schelphoek nadat melding was gemaakt van de lekkende vrachtwagen, welke overigens was voorzien van buitenlands kenteken. De handhavers stelden vervolgens samen met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland een onderzoek in.

Ter plekke werd de identiteit van zowel de vrachtwagenchauffeur als zijn werkgever gecontroleerd. Eén van beide personen bleek mogelijk nog boetes open te hebben staan en daarom werd ook de politie ingeschakeld.

Met tussenkomst van een tolk werden de beide betrokkenen gehoord. Vervolgens werd proces-verbaal aangezegd vanwege het geconstateerde milieudelict. Ook werd besloten een bedrijf in te schakelen om de vervuiling op te lossen. De kosten hiervoor zullen volgens de afdeling handhaving van de gemeente worden verhaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (11-3-2020 om 20:01)
Kek busje van die jongens van Handhaving. Alleen die witte sticker met 'Gemeente Schouwen-Duiveland' onder de tekst 'Handhaving' ziet er een beetje lullig en goedkoop uit. Misschien die tekst ook in passende belettering uitvoeren, dat geeft een professioneler aanzien. Esthetisch is het nu niet verantwoord.
Cookie-instellingen beheren