Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Snelheid op A256 Deltaweg omlaag naar 100

Toegevoegd: 11-03-2020, 19.41 uur
Snelheid op A256 Deltaweg omlaag naar 100
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vanaf komende zaterdag mag nergens op de Deltaweg bij Goes meer 120 worden gereden. De snelheid op het gedeelte A256 gaat namelijk omlaag naar 100 kilometer per uur. Dit vanwege de verkeersveiligheid, zo zegt de provincie Zeeland.


“In de bocht van de A58 vanuit Bergen op Zoom richting de Deltaweg (A256) richting Zierikzee zijn al meerdere ongevallen gebeurd. Dit geldt ook voor de afslag naar Goes Zuid en Knooppunt de Poel. Door in- en uitvoegend verkeer zijn er soms grote verschillen in rijsnelheid. Bovendien ontstaan er tijdens spitsuren regelmatig files. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit gedeelte van de Deltaweg te verbeteren is besloten de snelheid aan te passen van 120 naar 100 kilometer per uur”, zo laat de Provincie Zeeland weten.

Dit weekend worden borden geplaatst met daarop de nieuwe maximumsnelheid. Hetzelfde gebeurt dan op de A58. Daar wordt de maximumsnelheid verlaagd vanwege de stikstofmaatregelen van het kabinet. Gedeputeerde Harry van der Maas: “Ik vind het goed dat we de snelheid op de Deltaweg gaan aanpassen. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de verkeersveiligheid en tegelijkertijd sluiten we aan bij de snelheidswijziging op de A58.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick Roll (12-3-2020 om 10:24)
Schaf gewoon alles boven de 10km/u af als het gaat over verkeersveiligheid. Oh, en helmen en knie/elleboog beschermers moeten verplicht worden. Fietsers en scooters zit ook een te groot snelheidsverschil in wat gevaarlijk is dus moet er een aparte weg voor 2-wielige gemotoriseerde voertuigen komen. Kinderen moeten een rijbewijs voor fietsen halen, anders lopen ze maar. 35 km/u voertuigen moeten ook een aparte rijbaan krijgen, want weer te groot snelheidsverschil met andere voertuigen. Zo'n dom argument, dat 'verkeersveiligheid'. En we weten allemaal al dat het specifiek komt dankzij 'het klimaat' dus waarom ze dit excuus verzinnen snap ik ook niet helemaal.
WeetAllesBeter (12-3-2020 om 08:35)
Door fout geplaatste borden is de snelheid altijd al 130 per uur geweest.. flitsers zou ook wenselijk zijn omdat er anders niets gebeurd. Evenals de trajectcontrole op de Zeelandbrug... die nog steeds niet werkt!!. De N256 moet nodig aangepast worden, deze weg is veel te klein voor de huidige drukte!
Dan Kersten (11-3-2020 om 21:13)
Goede oplossing. Maar nog beter zou zijn geweest om 80 km in te voeren. Sluit dan beter aan op de rest van de 80 km weg richting Zierikzee. Wel wil ik opmerken dat de N256 Goes - Zierikzee v v een prima weg is. Wordt prima onderhouden. Al de ongelukken gebeuren door fouten in allerlei vorm door bestuurders. Ik volg alle ongelukken en ben er ook vaak getuige van en heb ook al vaak geholpen met e.e.a. rondom de ongelukken. Maar ook meer controle zou wenselijk zijn. Zeker bij de Sluis. Maar door de bezuinigingen vanuit Den Haag de laatste 20/25 jaar is dat door de beperkte capaciteit niet mogelijk, helaas! Dan Kersten, bewoner 1e Deltaweg Kats.
Cookie-instellingen beheren