Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Na daling weer meer tips Meld Misdaad Anoniem

Toegevoegd: 12-03-2020, 09.07 uur
Na daling weer meer tips Meld Misdaad Anoniem
© Foto: Meld Misdaad Anoniem
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het aantal meldingen uit de eenheid Zeeland-West-Brabant bij Meld Misdaad Anoniem is afgelopen jaar met 13 procent toegenomen. De meeste meldingen gingen over soft- en harddrugs, zo is op te maken uit het jaaroverzicht van Meld Misdaad Anoniem.

De afgelopen vijf jaar schommelde het aantal meldingen uit onze regio enigszins. In 2015 kwamen bijvoorbeeld 1.794 tips binnen terwijl in de twee jaar erna het aantal rond de 2.030 lag. In 2018 was er een flinke afname naar 1.597 meldingen maar over afgelopen jaar is dus weer een toename te zien.

De tips bij 'M' leidden onder meer tot de ontmanteling van wietkwekerijen in Goes en Middelburg. In Terneuzen werden wapens in beslag genomen. In totaal waren er in de regio dankzij de tips 128 aanhoudingen. Ook werden 30.074 wietplanten in beslag genomen vernietigd en kon de politie 17 vuurwapens in beslag nemen.

In totaal 738 meldingen gingen over softdrugs, 608 over harddrugs. Naar aanleiding van geweld kwamen 150 tips binnen en over financieel-economische delicten werd 144 keer informatie doorgegeven. Over verkeerszaken werd 88 keer iets gemeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750