Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Man uit Kamperland ook besmet met Coronavirus

Toegevoegd: 12-03-2020, 15.10 uur
Man uit Kamperland ook besmet met Coronavirus
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Opnieuw meldt de GGD Zeeland een nieuwe besmetting met het nieuwe Coronavirus COVID-19. Volgens de GGD zijn inmiddels negen personen besmet.


De persoon waarbij nu ook het virus is vastgesteld, is een man uit Kamperland, zo meldt de GGD. Laboratoriumonderzoek heeft bevestigd dat de man het virus inderdaad onder de leden heeft. Eerder werden al besmettingen gemeld in Scharendijke, Goes (2x), Heinkenszand en Serooskerke op Walcheren. Gisteren werden twee vrouwen uit Vlissingen en een vrouw uit Rilland aan dat rijtje toegevoegd.

De nieuwe patiënt zitten volgens de GGD in thuisisolatie. Een woordvoeder van de GGD laat weten dat hij het naar omstandigheden goed maakt en dat op dit moment een zogeheten contactonderzoek wordt uitgevoerd om in kaart te brengen met wie de man de laatste tijd contact heeft gehad. Deze personen zullen vervolgens worden gevraagd hun eigen gezondheidstoestand extra goed in de gaten houden.

Het landelijke informatienummer over het Coronavirus is nog steeds actief en te bereiken via 0800-1351. Bij vragen over je gezondheid kun je volgens de GGD het beste terecht bij je eigen huisarts.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Snotje (12-3-2020 om 17:33)
Merkwaardig dat er geen berichtgeving is waar die besmette personen dan hun besmetting zij opgelopen. dat is toch het doel van dat contactenonderzoek ? Zijn die soms toch naar Itale gegaan ? of gaat het hier gewoon door de lucht dat ze geen enkel contact overdracht kunnen vaststellen ? dat betekend dan dat overal besmettingshaarden rondlopen. van enige aanpak of beheersing is hier dus geen sprake meer van en dankzij rutte die zich maar achter het RIVM dat niet eens in beeld komt blijft verschuilen is het nu overal.
Cookie-instellingen beheren